Het graf van de familie Bourdeaud’huy- Liedts (C-2-17)

Een eenvoudig maar mooi grafmonument. Op de stèle is een stralend kruis afgebeeld met ervoor de figuur van het Heilig Hart van Jezus, uitgehouwen in hardsteen en bekroond met een kleiner kruis. Onderaan zijn de foto’s van Charles en Alice aangebracht en de tekst: “FAMILIE/ BOURDEAUD’HUY /

-LIEDTS”. Het graf ligt iets verderop dan het vorige aan de linkerkant van de zijweg die vertrekt aan

het eerste hek. Het grafmonument is een realisatie van T. Berte uit Ellezelles. Charles Louis Bourdeaud’huy,Spikkenze Charles, was de zoon van Gustaaf en Blondine De Staercke die in de woning op de hoek van de Brusselsestraat en de Watermolenstraat woonden. Twee van zijn broers, Jan Baptist en Remi waren onderwijzer, en zijn zus Sara werd onderwijzeres en bleef in het ouderlijk huis wonen.

 

Charles Bourdeaud’huy huwde hij met Alice Liedts. Alice werd geboren in Hillegem als Alice D’Hose, dochter van Camilla D’Hose die aan de Smisstraat in Elst woonde. Camilla huwde in 1916 met Jean Baptist Liedts en Alice kreeg toen zijn naam. Het echtpaar vestigde zich in de Neerstraat in het huis naast notaris De Waegenaere. Charles had daar een weverij en Alice stond in de winkel. Het huis werd afgebroken voor de uitbreiding van Garage Moderne.

Menu

Pin It on Pinterest