Welkom in de bib

In de bib kan je terecht voor

  • het ontlenen van boeken, tijdschriften, cd’s, dvd’s en luisterboeken,
  • het ontlenen van e-boeken, 
  • het zoeken naar informatie,
  • het lezen van kranten en tijdschriften,
  • het gebruik maken van gratis internetpc’s en gratis wifi,
  • het lezen van de digitale krant.

De bib organiseert ook regelmatig auteurslezingen, concerten, filmvoorstellingen, … Bovendien is de bib een gezellige ontmoetingsplaats voor jong en oud. Je bent er altijd welkom!

Wil je graag op de hoogte blijven van alle activiteiten die zich in de bib afspelen? Schrijf je hier dan in voor de tweemaandelijke nieuwsbrief.

Praktisch

Iedereen kan gratis lid worden van de bib. Het lenen van boeken en andere materialen, het gebruiken van de internetpc’s en wifi is helemaal gratis.

De uitleentermijn bedraagt drie weken voor alle materialen. Verlengen kan via Mijn Bibliotheek of op aanvraag, tenzij een andere lener een werk reserveerde. Reserveren van uitgeleende materialen kan via de catalogus.

Wie een e-mailadres opgaf, wordt enkele dagen voor het einde van de uitleentermijn verwittigd. Zo kan maningsgeld vermeden worden. Er is ook een terugbrengbus om materialen te bezorgen buiten de openingsuren.

Ook thuis kan je gebruik maken van de digitale collecties van de bib: het grote krantenarchief van GoPress en de fundels. Je hebt dan wel een profiel nodig op Mijn Bibliotheek.

 

Beleef het in de bib! Klik hier voor de agenda.

Menu

Pin It on Pinterest