De grafkelder van de familie Anceau – locatie G  -BIN – 1-2-3

De grafkelder van de familie Anceau ligt rechts van de hoofdweg, schuin tegenover de grafkelder van de familie D’Harveng, de politieke opponenten houden elkaar in het vizier. René De Vulder was liberaal en de familie D’Harveng behoorde tot de katholieke partij. De politieke rivaliteit zorgde dan ook voor zeer veel na-ijver tussen die twee families. Zo bouwde de familie D’Harveng hun herenhuis om tot een ‘kasteel’ om een duidelijk verschil te maken met De Vulder.

De stamvader was dokter Charles Louis Anceau die zich als geneesheer en gynaecoloog in Everbeek vestigde. Hij werd geboren in Overboelare en huwde te Everbeek met Sylvie De Portemont. Hun enige dochter, Zoé Anceau, huwde met brouwerij-ingenieur René De Vulder uit Sint-Maria-Lierde en naast de woning van zijn schoonouders in de Reepstraat te Everbeek, bouwde hij een brouwerij. Het echtpaar De Vulder – Anceau kreeg vier kinderen. Drie zonen en een dochter.

De dochter, Irma, huwde met Carlos Bernard, handelaar in natuursteen en ze vestigden zich in Basècles. De oudste twee zonen Fernand en Marcel hebben de brouwerij verder gezet na het overlijden van hun vader. In 1938 werden de brouwerijactiviteiten stopgezet.

BIN-1-2-3

Menu

Pin It on Pinterest