Huis van het kind

Dit najaar kan je bij Huis van het kind naast de gewone dienstverlening ook weer terecht voor tal van boeiende activiteiten. Voor meest recente berichten volg je onze facebookpagina Huis van het Kind Zottegem.

Alle activiteiten zijn gratis. Voor de infoavonden/webinars moet worden ingeschreven. Dit kan via het formulier (zie link bij het facebookevenement), via huisvanhetkind@ocmw.zottegem.be of via 09 339 04 10, tenzij anders vermeld.

Huis van het Kind regio Zottegem is een samenwerkingsverband tussen volgende gemeenten: Brakel, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem. Bijna alle activiteiten in deze brochure

vinden plaats in ons Huis te Zottegem. Iedereen is welkom!

 

DINSDAG  13 SEPTEMBER, 19u00 – 21u00

Mijn peuter wordt zindelijk

Toont jouw peuter interesse in zindelijk worden en wil je jouw kind hierbij op een positieve manier ondersteunen?

Dan kan je terecht op dit informatiemoment. Je komt meer te weten over de rijpheidsignalen, het leerproces, de aanpak, de correcte zithouding,…

Alle aanwezigen ontvangen ook het “Plaspoort”, een handig notitieboekje met stappenplan en praktische tips.

Door Lieve De Ridder – verpleegkundige Kind & Gezin

Graag inschrijven op voorhand via cbzottegem@kindengezin.be of jouw verpleegkundige

Beperkt aantal deelnemers!

 

DINSDAG 27 SEPTEMBER, 19u30-21u30

PERINATAAL WELBEVINDEN

Als je in verwachting bent of moeder bent geworden dan wordt er van je verwacht gelukkig te zijn en ben je op zoek naar die roze wolk waar iedereen het over heeft. Het moederschap brengt naast momenten van geluk en blijdschap echter ook vragen, angsten, twijfels en teleurstellingen met zich mee.

Ellen De Weerdt, vroedvrouw en pre- en postnatale counselor zal ons informeren over de verschillende gevoelens en gedachten die rond de zwangerschap en kraamtijd kunnen voorkomen, de signalen wanneer extra hulp een must is en bij wie je hiervoor terecht kan. Ze wil hiermee het taboe doorbreken en gezinnen emotioneel voorbereiden op de zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Inschrijven kan via het formulier dat je bij het evenement op facebook vindt.

Beperkt aantal deelnemers!

 

dinsdag 11 oktober, 19u00-21u00

ik ben twee en ik zeg nee!

Een interactieve infoavond over peuterpuberteit: door ervaringen, tips & tricks uit te wisselen, ga je goed geïnformeerd naar huis!

Door Sieglinde Van Daele en Lieve De Ridder, verpleegkundigen Kind & Gezin

Graag inschrijven vooraf via cbzottegem@kindengezin.be of jouw verpleegkundige.

Beperkt aantal deelnemers!

 

zaterdag 22 oktober, 14u00-17u00

BABY AAN BOORD

Infobeurs over volgende onderwerpen: levenswijze tijdens de zwangerschap, relaxatie en arbeid, bevalling, verblijf op materniteit, verzorging baby, borst/flesvoeding enz. Gratis – inschrijven niet nodig.

Locatie: Auditorium – route 111, Godveerdegemstraat 69.

Meer info: dienst materniteit, materiniteit@sezz.be of 09 364 87 60

 

DINSDAG 25 oktober, 18u30-19u20

Babymassage

Door lichaamsmassage kun je je baby koesteren, knuffelen en er een unieke en deugddoende relatie mee opbouwen. Babymassage stimuleert de lichamelijke en emotionele ontwikkeling en is een moment van rust en ontspanning, zowel voor het ouder als kind. Bovendien kan het helpen om een onrustige of zenuwachtige baby te kalmeren. Het is eenvoudig aan te leren. Met een korte instructie kun je zelf op weg. We verwachten papa, mama, grootouder of onthaalouder, samen met hun baby tussen 6 weken en 6 maanden.

In samenwerking met Bond Moyson. Inschrijven kan via het formulier dat je bij het evenement op facebook vindt.

Beperkt aantal deelnemers!

 

DonderdAG 24 november, 19u-21u

BOOST DE VEERKRACHT VAN JE KIND

Hoe kunnen we onze kinderen in zichzelf laten geloven, zodat ze veerkrachtig kunnen omgaan met teleurstellingen, tegenslagen, frustraties, sociale drempels, nieuwe uitdagingen, afscheid nemen, nieuwe relaties, anders zijn, …? Veerkracht betekent: mogen verdrietig zijn op moeilijke momenten, om dan te kunnen terugveren en moeilijkheden te overwinnen door eigen sterktes en talenten in te zetten.

door Marleen Jans, Psychotherapeut, Directeur Ankerpunt vzw & MJ Academie, Auteur ‘Hey, ik ben oké’, lees – en doe boek: ‘Avonturen aan de Wondere Ommesprong’.

Inschrijven kan via het formulier dat je bij het evenement op facebook vindt.

Beperkt aantal deelnemers!

 

donderdag 15 DECEMBER (onder voorbehoud), 19u00 – 22.00u

LEVENSREDDEND HANDELEN BIJ KINDEREN

Tijdens deze 3-uur durende opleiding levensreddend handelen bij kinderen leer je juist reageren en reanimeren. Kortom levens redden! We leren reanimeren volgens de laatste ERC-richtlijnen en gaan praktijkgericht te werk om de theorie te ondersteunen, met baby- en kinderreanimatiepoppen.

door Delta Healthcare Consulting

Graag inschrijven op voorhand via www.cm.be/agenda

Beperkt aantal deelnemers!

 

donerdag 26 JANUARI, 19u00 – 21.00u

ben ik dan een slechte mama?

Patsy Kerkhofs, auteur van het boek “Ben ik dan een slechte mama?” vertelt in deze lezing haar eigen, maar zeer herkenbaar verhaal voor vele ouders wiens kinderen net ietsje anders functioneren dan wat men zo graag ‘het gemiddelde’ noemt. Onderwerpen zoals hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid komen aan bod.

Een interessante lezing voor wie:

  • zich wel eens alleen op de wereld voelt
  • niet goed weet waarnaartoe binnen het hulpverleningsnetwerk
  • zich beter wil verplaatsen in de leefwereld van zijn/haar (klein)kind of leerling(e)
  • zich als ouder of leerkracht bewust wil zijn van de impact op een kind
  • nieuwsgierig is naar wat een goede balans (privé-professioneel) oplevert
  • zichzelf in vraag wil stellen, om er echt beter van te worden

Inschrijven kan via het formulier dat je bij het evenement op facebook vindt.

I.s. m. Huis van de Mens Zottegem

Beperkt aantal deelnemers!!

 

 

mamagroep

Mama-zijn roept veel twijfels, vragen en gevoelens op: “Doe ik het goed? Hoe vind ik opnieuw evenwicht in mijn leven? Is het normaal dat het me soms zwaar valt?” Je bent welkom met jouw verhaal. In onze groep willen we het moederschap zoals het echt is op een milde manier ruimte geven. De groep wordt begeleid door onze opvoedingsconsulente Charlotte Erard. Jouw kindje is ook welkom.

 

In het voorjaar komt de mamagroep samen op 12 september, 10 oktober, 14 november, 12 december en 9 januari. Onthaal vanaf 9u30, starten om 10u en afronden rond 11u30. Gelieve je op voorhand aan te melden via een mailtje naar huisvanhetkind@ocmw.zottegem.be of 09 339 04 10

 

Twinkeltje

In Twinkeltje kan je baby- en kinderkledij ruilen tot maat 128. Allerlei spullen voor de baby- of peuteruitzet kan je hier ruilen, alsook speelgoed. Het werkt als volgt:

  1. Je brengt proper gewassen kinderkledij of ander bruikbaar materiaal naar Twinkeltje.
  2. Elk stuk dat je binnenbrengt, wordt geteld en bezorgt je punten op je klantenkaart.
  3. Voor dit aantal punten kan je naar hartenlust shoppen in Twinkeltje, meteen of bij een volgend bezoek.

Twinkeltje is open op maandag van 9u tot 12u en 13u30 tot 16u30 en op woensdag van 13u30 tot 16u30.

 

 

Spelenderwijs

Elke woensdagnamiddag van 13.30 tot 16 uur zijn (groot)ouders en kinderen welkom tijdens ons ontmoetingsmoment ‘Spelenderwijs’. We plannen 1 maal per maand een leuke begeleide activiteit, volledig gratis en zonder inschrijvingen.

 

21 september: fiets je vaardig!

19 oktober: verdwalen in verhalen

16 november: de boekencaravan

30 november: de sint op bezoek

21 december: het mysterie van circus balisto (show)

18 januari: winterslijm!

 

De katrol

De Katrol biedt studie- en opvoedingsondersteuning aan gezinnen met kinderen van de derde kleuterklas tot en met de eerste graad van het secundair onderwijs.

De Katrol Zottegem geeft steeds voorrang aan kinderen uit het basisonderwijs. Na het kennismakingsgesprek wordt samen met de ouders beslist of de Katrol een passend antwoord kan bieden op de vragen van het gezin.

Een student uit een sociaal-agogische opleiding of uit de lerarenopleiding biedt, in samenspraak met de ouders, op een creatieve manier hulp bij het huiswerk.

De studieondersteuning gaat minimum 2 maal per week door, bij de gezinnen thuis.

De contactpersonen van De Katrol zijn steeds telefonisch bereikbaar. Een gesprek of huisbezoek gebeurt na afspraak. Je kan de katrol bereiken via 0468/122203 (Katleen), 0495/564677 (Ellen) of katrol@ocmw.zottegem.be.

https://www.zottegem.be/over-zottegem-en-haar-bestuur/contactgegevens-en-openingsuren/de-katrol.aspx

Menu

Pin It on Pinterest