Huis van het kind

Dit voorjaar kan je bij Huis van het kind naast de gewone dienstverlening ook weer terecht voor tal van boeiende activiteiten. Gemeente Brake werkt samen met Huis van het kind Zottegem om gezinnen met kinderen te ondersteunen. Hierbij vind je alvast een overzicht van de activiteiten voorjaar vanuit Huis van het Kind Zottegem. Al onze activiteiten zijn aangepast aan de corona-maatregelen. Voor meest recente berichten volg
je onze facebookpagina Huis van het Kind Zottegem.

Alle activiteiten zijn gratis. Voor de infoavonden/webinars moet worden ingeschreven. Dit kan via het google formulier (zie link bij het facebookevenement), via huisvanhetkind@ocmw.zottegem.be of via 09 339 04 10, tenzij anders vermeld. Huis van het Kind regio Zottegem is een samenwerkingsverband tussen volgende gemeenten: Brakel, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem. Bijna alle activiteiten in deze brochure vinden plaats in ons Huis te Zottegem en dit voorjaar zelfs meestal bij jou thuis online. Iedereen is welkom!

DINSDAG 16 MAART, 9U30 OF 11U
DINSDAG 15 MEI, 9U30, 11U OF 13U EN DONDERDAG 24 JUNI, 14U30
BABYMASSAGE: webinar
Door lichaamsmassage kun je je baby koesteren, knuffelen en er een unieke en deugddoende relatie mee opbouwen. Babymassage stimuleert de lichamelijke en emotionele ontwikkeling en is een moment van rust en ontspanning, zowel voor het ouder als kind. Bovendien kan het helpen om een onrustige of zenuwachtige baby te kalmeren. Het is eenvoudig aan te leren. Met een korte instructie kun je zelf op weg. We verwachten papa, mama, grootouder of onthaalouder, samen met hun baby tussen 6 weken en 6 maanden. In samenwerking met CM. Inschrijven kan via www.cm.be/agenda

WOENSDAG 17 MAART, 20U
SLAPENDE KINDEREN, EEN DROOM?: webinar
Als ouder wil je maar één ding … dat je kind gezond is … én dat het goed slaapt natuurlijk. Want dat komt ook je eigen nachtrust ten goede. Maar de praktijk leert ons dat een goede nachtrust vaak een hele uitdaging is voor kind én ouder. In de webinar ‘Slapende kinderen, een droom?’ neemt ontwikkelingspsychologe Inge Glazemakers je mee in de wondere slaapwereld van kinderen. Ze legt uit hoe de slaap van kinderen is opgebouwd, ze geeft tips en biedt een antwoord op tal van slaap-vragen: hoeveel slaap heeft mijn kind nodig? Wat houdt een goed slaapritueel in? Wat als mijn kind uit bed komt ’s nachts? Enzovoort. Inschrijven via: https://www.cm.be/selfservice/agenda#/activity/12483/subscription/data

DINSDAG 23 MAART, 19U30
SEXTING, OKÉ OF GEEF JE TE VEEL BLOOT?: webinar
Sexting, dat is seksueel getinte teksten, foto’s of filmpjes versturen en ontvangen. Heel wat jongeren experimenteren hiermee. Omdat ze hun lief graag zien, bijvoorbeeld. Maar is dat wel een goed idee? We kennen immers allemaal verhalen van naaktfoto’s die de ronde gaan. En wat moet je doen als je ongewenst een naaktfoto binnenkrijgt? Tijdens deze sessie neemt Bert Pieters, Mediawijs, je mee in de digitale wereld en leer je alles wat je als ouder over seksualiteit online moet weten. Je krijgt enkele tips om met je kind erover in gesprek te gaan. Inschrijven via: https://www.cm.be/selfservice/agenda#/activity/12510/subscription/data

DINSDAG 20 APRIL
IK BEN TWEE EN IK ZEG NEE!
Opgenomen infoavond over peuterpuberteit, gebracht door Imke Van Herrewegen, psychopedagoog bij Kind & Gezin We zetten het filmpje op onze facebookpagina.

DINSDAG 27 APRIL
SLAAP ZACHT
Opgenomen infoavond over slapen bij kinderen van 0 tot 3 jaar, gebracht door ene psychopedagoog van Kind & Gezin. Imke Van Herrewegen brengt een aantal feiten en weetjes en geeft slaaptips. We zetten het filmpje op onze facebookpagina.

DONDERDAG 27 MEI, 20U
MIJN KLEINKIND WOONT IN 2 HUIZEN: webinar
Heel wat grootouders hebben kleinkinderen die opgroeien bij ouders die apart wonen. Die kleinkinderen wonen dan in twee huizen. Grootouders hebben hierover vaak heel wat vragen en bezorgdheden. En dat is normaal. In deze vorming willen we oma’s en opa’s ondersteunen om met deze soms moeilijke en niet vanzelfsprekende situatie gepast om te gaan. We staan stil bij vragen zoals: Wat is de betekenis van de scheiding voor de grootouders en de kleinkinderen? Op welke manier kunnen grootouders hun kleinkind ondersteunen in deze situatie? Wat zegt de wet omtrent de omgang tussen grootouders en kleinkind? Waar kan je terecht als er problemen zijn? De vorming verloopt interactief en er is ruimte voor ervaringsuitwisseling. Inschrijven via de link naar het googleformulier.

DINSDAG 22 JUNI
ZINDELIJKHEID: webinar
Toont jouw peuter interesse in zindelijk worden en wil je jouw kind hierbij op een positieve manier ondersteunen? Dan kan je terecht op dit informatiemoment. Je komt meer te weten over de rijpheidsignalen, het leerproces, de aanpak, de correcte zithouding… Opgenomen infoavond gebracht door psychopedagoog Imke Van Herrewegen van Kind & Gezin. We zetten het filmpje op onze facebookpagina.

DONDERDAG 2 APRIL, 19U30 – 22U
3,2,1, start borstvoeding!
Welke zijn de basisprincipes voor een geslaagde borstvoeding? Wat is nu eigenlijk de meerwaarde van borstvoeding? Hoe neem je een goede start? Waar moet je op letten? Hoort pijn erbij? Door Sabine Van Peteghem, vroedvrouw. Graag inschrijven op voorhand. Beperkt aantal deelnemers!

TWINKELTJE
In Twinkeltje kan je baby- en kinderkledij ruilen tot maat 128. Allerlei spullen voor de baby- of peuteruitzet kan je hier ruilen, alsook speelgoed. Het werkt als volgt:
1. Je brengt proper gewassen kinderkledij of ander bruikbaar materiaal naar Twinkeltje.
2. Elk stuk dat je binnenbrengt, wordt geteld en bezorgt je punten op je klantenkaart.
3. Voor dit aantal punten kan je naar hartenlust shoppen in Twinkeltje, meteen of bij een volgend bezoek.

Voorlopig kan je twinkeltje enkel bezoeken op afspraak. Je kan deze boeken via onze bookingspagina: https://outlook.office365.com/owa/calendar/OCMWZottegem@zottegem.be/bookings/.

SPELENDERWIJS
Elke woensdagnamiddag van 13.30 tot 16 uur zijn (groot)ouders en kinderen welkom tijdens ons ontmoetingsmoment ‘Spelenderwijs’. We plannen 1 maal per maand een leuke begeleide activiteit, volledig gratis en zonder inschrijvingen. Zolang de coronamaatregelen gelden, bieden wij in plaats van een activiteit bij ons een speelpakket aan met alles wat je nodig hebt om de activiteit thuis samen met je kinderen te doen. je kan dit pakket voor afhaal reserveren op onze bookingspagina.

FEBRUARI: LOVE IS IN THE AIR!
MAART: DE LENTE IS IN HET LAND!
APRIL: DE PAASHAAS OP BEZOEK!
MEI: FRUITIGE FLUITERS
24 JUNI: BUSHKRAFT

DE KATROL
De Katrol biedt studie- en opvoedingsondersteuning aan gezinnen met kinderen van de derde kleuterklas tot en met de eerste graad van het secundair onderwijs. De Katrol Zottegem geeft steeds voorrang aan kinderen uit het basisonderwijs. Na het kennismakingsgesprek wordt samen met de ouders beslist of de Katrol een passend antwoord kan bieden op de vragen van het gezin. Een student uit een sociaal-agogische opleiding of uit de lerarenopleiding biedt, in samenspraak met de ouders, op een creatieve manier hulp bij het huiswerk. De studieondersteuning gaat minimum 2 maal per week door, bij de gezinnen thuis.

Menu

Contact en openingsuren

Sociale dienst
Marktplein 26
9660 Brakel

055 43 15 03
055 43 15 04
055 43 15 05
055 43 15 07
socialedienst@brakel.be

Openingsuren

Momenteel gesloten voor publiekOpnieuw open op vrijdag 20 mei 2022 van 8.30 tot 12.00 uur


Maak een afspraak

Pin It on Pinterest