Deelmobiliteit

Het aanbod aan deelmobiliteit breidt uit in Brakel. Ter hoogte van Nederbrakel Busstation staan intussen 2 Renault ZOE deelauto’s en vanaf 20 augustus 2024 kan je er ook 4 deelfietsen ontlenen. Op deze pagina vind je hier alle informatie over.

Wat is deelmobiliteit?

Deelmobiliteit, dat is het delen van vervoersmiddelen tussen gebruikers. Voor korte termijn krijg je toegang tot een van de vervoersmiddelen wanneer je die nodig hebt. Dat kan een deelauto zijn en binnenkort misschien zelfs een deelfiets in jouw buurt, stad of gemeente. Deelmobiliteit draagt bij aan een CO2-reductie en laat de parkeerdruk dalen (minder auto’s).

Deelmobiliteit en Hoppin

Deelmobiliteit is één van de sleutels binnen het ruimer Hoppin-verhaal dat wordt aangestuurd vanuit Vlaanderen, en dat gaat over het combineren van verschillende vervoersmiddelen (openbaar vervoer, flexbussen, deelfietsen, deelauto’s, collectieve taxi’s, …). Voor alle informatie over Hoppin verwijzen we jullie door naar hoppin.be.

Waar kan je een deelauto vinden?

In Brakel zijn 2 elektrische deelauto’s van Mobilize Share (Valckenier Share) beschikbaar ter hoogte van het busstation van Nederbrakel. Deze zijn een initiatief van de vervoerregio Vlaamse Ardennen.

Op de website van de aanbieder valckeniershare.be vind je meer informatie over het gebruik van de deelauto’s.

Je kan ook gebruik maken van de deelauto’s uit het ruimer aanbod in de regio. Meer info over het aanbod deelmobiliteit buiten de gemeentegrenzen vind je op www.deelmobiliteitvlaamseardennen.be en ook www.regioedender.be. 

Autodelen heeft veel voordelen. Meer info over deze voordelen vind je op www.autodelen.net.

Waar kan je een deelfiets vinden?

In Brakel zijn 4 elektrische deelfietsen van Hoppy beschikbaar ter hoogte van het busstation van Nederbrakel. Deze zijn een initiatief van de vervoerregio Vlaamse Ardennen.

Op de website van de aanbieder Hoppy  vind je meer informatie over het gebruik van de deelfietsen.

Je kan ook gebruik maken van de deelfietsen uit het ruimer aanbod in de regio. Meer info over het aanbod deelmobiliteit buiten de gemeentegrenzen vind je op www.deelmobiliteitvlaamseardennen.be en ook www.regioedender.be.

Tip!

Informatie over registratie, reservatie, prijzen zouden wij niet toevoegen aan jullie lokale website. Dit omdat er binnenkort meerdere aanbieders op jullie grondgebied operationeel zullen zijn. Prijzen veranderen snel. Het is beter het overzicht van de aanbieders op jullie website te zetten en daar door te verwijzen naar hun website. 

 

Menu

Contact

Openbare werken en mobiliteit
Marktplein 1
9660 Brakel
Gemeentehuis (eerste verieping)

Mobiliteit
055 43 17 53
kevin.fouquet@brakel.be

Openbare werken
055 43 17 59
Sybille.Coesens@brakel.be

Maak een afspraak

Pin It on Pinterest