Van 17 tot en met 20 juni 2024 zullen opnieuw vangnachten georganiseerd worden.

 

Inwoners kunnen, tot en met 12 juni 2024, zwerfkattenlocaties melden aan de gemeentelijke milieudienst. De naam, adres, telefoonnummer van de melder + het aantal zwerfkatten wordt genoteerd.

 

Enkele dagen voor de vangnachten plaatsvinden worden deze personen gecontacteerd door de medewerkers van RATO vzw zodat een duidelijk beeld wordt bekomen over welke katten het gaat.

 

De zwerfkatten worden door de dierenarts gecontroleerd op de aanwezigheid van een chip en na behandeling door de dierenarts teruggeplaatst op de locatie waar ze werden gevangen.

 

Hou zeker rekening met volgende punten:

  • Aan de eigenaars van huiskatten wordt gevraagd om op de vangdagen ofwel de kat een halsbandje om te doen zodat er duidelijk verschil is ten opzichte van een zwerfkat, ofwel de huiskat binnen te houden. Katten die een bandje dragen worden onmiddellijk vrijgelaten door de RATO-medewerker.
  • Wij verwijzen ook naar:
    • de wetgeving vanaf 1 november 2017 houdende identificatie en registratie;
    • de wetgeving vanaf 1 april 2018 houdende castratie en sterilisatie.

Meer informatie hieromtrent kan je vinden via https://www.vlaanderen.be/verplichte-castratie-sterilisatie-van-katten

 

  • Gelieve op de vangdagen de zwerfkatten geen eten te geven aangezien het vangen gebeurt in speciale bakken met lokvoer.
  • Enkel de behandeling van zwerfkatten, die gebracht worden door RATO vzw, zal gefinancierd worden door de gemeente. Als je zelf zwerfkatten vangt en rechtstreeks naar de dierenarts brengt, zal de gemeente niet instaan voor de kosten.

Straten waar een vangactie wordt georganiseerd*:

 

 

 

 

 

 

* Deze lijst wordt up-to-date gehouden afhankelijk van de meldingen die binnenkomen

 

Pin It on Pinterest