Water is een van onze belangrijkste grondstoffen: voor ons lichaam, voor ons voedsel, en voor de planeet. Samen met tientallen partners investeert de Vlaamse Milieumaatschappij daarom elke dag in water. En dat levert resultaat: de waterkwaliteit in Vlaanderen gaat er op vooruit, het waterbewustzijn groeit. En daarom zetten we elk jaar samen in op nog méér waterbewustzijn en verwondering voor water in Vlaanderen! Met de Week van het Water zetten tientallen organisaties en besturen hun schouders onder een sterker waterbewustzijn in Vlaanderen.

De gemeente Zwalm, stad Zottegem en gemeente Brakel vieren ook mee: naar aanleiding van de Week van het Water organiseren wij een wandeling langs het mijnwerkerspad met infostandjes, samen met de Vlaamse Milieumaatschappij, het Provinciaal Centrum voor Milieuonderzoek, het Bekkensecretariaat, Natuurpunt, Werkgroep Trage Wegen,  … . Hierbij kom je onder meer iets te weten over hoe het gesteld is met de waterkwaliteit en de vissen in de Zwalmbeek, hoe een bufferbekken werkt, er wordt een woordje uitleg gegeven over de gerealiseerde en geplande infrastructuurwerken, hoe het zit met het Riviercontract en nog veel meer. Ook zal je een dichter ontmoeten op je pad…

Voel je het al kriebelen om deel te nemen ?

Wanneer ? zondag 24.03.2024

Wat ? Er zijn 2 wandellussen voorzien van 3,9 km of 5,7 km, met verschillende tussenstops waar je uitleg krijgt over een water gerelateerd onderwerp. Een combinatie van beide (9,6 km) is ook mogelijk, maar voorzie dan zeker een volledige dag.

Start : tussen 10u00 en 16u00. De tussenstops zijn slechts bemand tot 16u. Wie pas om 16u start, zal dus niet veel uitleg meer krijgen.

Waar : startplaatsen :

  • Met de auto :

Startplaats lus van 3,9 km in Michelbeke (Brakel), parkeerplaats Riedeplein

Startplaats lus van 5,7 km in Zottegem, Slijpstraat, ter hoogte van wandelknooppunt 67

  • Met de fiets :

Startplaats voor beide lussen aan de Boembekemolen, Boembeke 18 te Brakel

Deelname is gratis, inschrijvingen zijn niet vereist.

Je vindt later meer info op https://weekvanhetwater.be/activiteiten/Dichter-bij-de-Zwalm/ of op de websites van de gemeente Zwalm, Brakel en Zottegem.

 

Pin It on Pinterest