Hoe zie jij Oost-Vlaanderen in 2050?

De Provincie maakt een nieuw beleidsplan ruimte op. Omdat iedereen de ruimte gebruikt, is er ook ruimte voor jouw mening! Van 21 april tot en met 19 juli 2023 kun je het plan op verschillende manieren leren kennen en je stem laten horen.

Stijgende energie- en grondprijzen, extreme hitte en regen, luchtverontreiniging … We kampen vandaag met heel wat uitdagingen. Die kunnen we voor een groot deel oplossen door onze ruimte beter te gebruiken. Daarom maakt de Provincie Oost-Vlaanderen een beleidsplan op: ‘Maak Ruimte voor Oost-Vlaanderen 2050’. In dat plan staan acties tot 2035 en een visie tot 2050. Naast het beleidsplan ruimte is er een ontwerp plan-milieueffectrapport (plan-MER) gemaakt. Dat rapport toont welke effecten het beleidsplan ruimte zal hebben op het milieu.

De Provincie wil zowel de stads- en dorpskernen versterken als onze groene open ruimte vrijwaren. Door wonen, werken en dagelijkse activiteiten te bundelen, houden we meer ruimte vrij en creëren we comfortabele en vlot bereikbare woon- en werkplekken.

De komende maanden krijg je de kans om meer te weten te komen en mee te denken.

Publieksmoment

Op zaterdag 29 april is iedereen tussen 14 en 18 uur doorlopend welkom op het publieksmoment in de Zebrastraat in Gent. De provinciemedewerkers geven je dan met plezier een woordje uitleg. Je kunt het ontwerp-beleidsplan ook inkijken, panelgesprekken bijwonen en feedback geven.

Info- en inspraakmomenten

Ook in Oudenaarde, Sint-Niklaas, Eeklo en Aalst vinden info- en inspraakmomenten plaats. Van harte welkom op één van deze toelichtingsmomenten met ruimte voor vragen:

  • Dinsdag 2 mei, van 19 tot 21 uur in Oudenaarde (erfgoedcentrum Ename)
  • Zaterdag 20 mei, van 10 tot 12 uur in Sint-Niklaas (stadhuis)
  • Maandag 22 mei, van 19 tot 21 uur in Eeklo (bibliotheek)
  • Zaterdag 10 juni, van 10 tot 12 uur in Aalst

Reizende tentoonstelling

Spring zeker eens binnen op de interactieve tentoonstelling. Die houdt halt in Gent, Sint-Niklaas en Aalst. In elke stad blijft de tentoonstelling enkele weken staan.

Op andere plaatsen kun je een kleinere tentoonstelling bezoeken: Wetteren, Zelzate, Oudenaarde, Geraardsbergen, Ronse, Deinze, Beveren, Lokeren, Dendermonde, Eeklo, Maldegem, Zottegem, Ninove en Temse.

Reageren

Van 21 april tot en met 19 juli mag iedereen opmerkingen geven op het ontwerp-beleidsplan. Wil je reageren? Stuur je reactie dan vóór 20 juli in op een van de volgende kanalen:

 

Wie op zoek is naar meer informatie, kan het ontwerp-beleidsplan en het bijbehorende milieueffectenrapport inkijken

Meer weten? Surf naar oost-vlaanderen.be/ruimte2050. Daar vind je ook de exacte data en locaties van alle evenementen.

Pin It on Pinterest