Betaal minder voor groene stroom


  Oost-Vlaams gezin kan gemiddeld 347 EUR besparen op hun energiefactuur met groepsaankoop.

Energieleverancier Engie Electrabel heeft het beste bod uitgebracht op de veiling van 8 februari voor de zevende groepsaankoop van 100% groene stroom en aardgas van de Provincie Oost-Vlaanderen. De meer dan 54.000 deelnemers krijgen een persoonlijk voorstel dat gemiddeld 347 EUR goedkoper is dan een doorsnee contract voor groene stroom. De uiteindelijke besparing zal voor iedereen anders zijn. Vooral wie nog nooit van energieleverancier veranderde, kan zijn energiekosten gevoelig doen dalen. Het aanbod accepteren kan tot en met 30 april.

  Resultaten van de veiling

Op donderdag 8 februari 2018 vond de veiling plaats waar vier leveranciers aan deelnamen. Uiteindelijk met volgend resultaat:

  • ENGIE Electrabel bood voor de gezinnen de laagste prijs voor de combinatie elektriciteit en gas, met een gemiddelde besparing van 347 EUR.
  • Voor elektriciteit alleen kunnen de gezinnen gemiddeld 174 EUR besparen bij Engie Electrabel.
  • Bij de veiling voor bedrijven, zelfstandigen en verenigingen deed ook Engie Electrabel het beste bod voor de combinatie van elektriciteit en gas en voor alleen elektriciteit. In totaal schreven 4.215 bedrijven, zelfstandigen en verenigingen in Oost- en West-Vlaanderen zich in. Ook zij zullen aanzienlijk kunnen besparen op hun energiefactuur.

  Eenvoudig overstappen

Als je online inschreef, krijg je voor 20 maart een e-mail met je persoonlijke besparing. Als je beslist om over te stappen, accepteer je het aanbod online.

Schreef je in via het gemeenteloket? Dan ontvang je van de Provincie voor 20 maart een brief met je persoonlijke besparing. Als je beslist om over te stappen, kom dan vóór 30 april naar het gemeenteloket en breng de brief, je jaarafrekening en bankrekeningnummer mee. Het adres en de openingsuren vind je hieronder:

Marktplein 1, 9660 Brakel. Milieuambtenaar Sandy Casieris (Sandy.Casieris@brakel.be – 055 43 17 60). Openingsuren: alle werkdagen open van 8u30 tot 12u00 en op woensdag ook van 16u.00 tot 19u.30

Was je niet ingeschreven, maar wil je toch nog profiteren van het aanbod? Voer dan je gegevens vanaf 8 maart in op de campagnewebsite en je ziet meteen wat je bespaart. Je kan het aanbod dan ook meteen accepteren.

Heb je nog vragen? Surf naar onze website www.samengaanwegroener.be, bel de gratis infolijn op 0800 76 101 of mail ons op groenestroom@oost-vlaanderen.be.

Contact

Milieudienst
Gemeentehuis
Marktplein 1
9660 Brakel
055 43 17 60
milieu@brakel.be
sandy.casieris@brakel.be
jonathan.verspeeten@brakel.be

Ik woon in Brakel Milieubeleid Energie Groepsaankoop groene stroom