Kinderopvang


Zomerkrantje 2018


In mei 2018 mocht de kinderopvang uit handen van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten een Gouden Schoen ontvangen voor het project “Het Narrenschip ontdekt het zuiden” in samenwerking met  BRAVO – de Brakelse Raad Voor Ontwikkelingssamenwerking.

Wij werden gelauwerd omdat we in de zomervakantie van 2017 met onze kids elke week rond een andere, in Brakel actieve, ngo hadden gewerkt. Dit resulteerde in een mooi zomermagazine.

Het inspireerde ons om jaarlijks een andere Brakelse raad in de kijker te zetten. Voor de zomerperiode 2018 kozen we er dan ook voor om te werken rond natuur en milieu.
Omdat het ook in de opvang 5 voor 12 is en we als doel hebben de kinderen hiervan bewust te maken stortten we ons op, onder en in de natuur. Bovendien hadden we ook vooral voor ogen om de kids door middel van sport en natuurspel aanhoudend tot beweging aan te zetten.

In een boekje willen we natuurverenigingen en/of personen die dagdagelijks vechten voor het behoud van onze natuur in en rond Brakel een bloemetje toewerpen. De foto’s tonen ons op welke wijze wij samen mochten werken. Klik hier om dit boekje te bekijken.

Het was boeiend om weer tal van fijne mensen te mogen ontmoeten. Stuk voor stuk zijn het inspirerende natuurvrienden die zich met grote bezieling inzetten voor een mooiere wereld.

En…, daar kunnen onze kids alleen maar beter van worden!!!

Annick Depraetere – coördinator kinderopvang Gemeente Brakel

Met dank aan:

Fermfruit – Beekind – De Natuurkeuken – De Helix – De Kaaihoeve – De Boskanter – Valkenier Walk and fly with birds – Natuurpunt – Containerpark Brakel

Contact

Kinderopvang
Jagersstraat 64
9660 Brakel
055 42 84 53
kinderopvang@brakel.be

Ik woon in Brakel Kinderopvang