Welkom in de bib!


 In de bib kan je terecht voor

   • het ontlenen van boeken, tijdschriften, cd's, dvd's en luisterboeken,
   • het ontlenen van e-boeken, 
   • het zoeken naar informatie,
   • het lezen van kranten en tijdschriften,
   • het gebruik maken van gratis internetpc's en gratis wifi,
   • het lezen van de digitale krant.

De bib organiseert ook regelmatig auteurslezingen, concerten, filmvoorstellingen, ... Bovendien is de bib een gezellige ontmoetingsplaats voor jong en oud. Je bent er altijd welkom!

Wil je graag op de hoogte blijven van alle activiteiten die zich in de bib afspelen? Schrijf je hier dan in voor de tweemaandelijke nieuwsbrief.

 Praktisch

Iedereen kan gratis lid worden van de bib. Het ontlenen van boeken, tijdschrften en audiovisuele materialen, het gebruiken van de internetpc's en wifi zijn helemaal gratis.

De uitleentermijn bedraagt drie weken voor alle materialen. Verlengen kan via Mijn Bibliotheek of op aanvraag, tenzij een andere lener een werk reserveerde. Reserveren van uitgeleende materialen kan via de catalogus.

Wie een e-mailadres opgaf, wordt enkele dagen voor het einde van de uitleentermijn verwittigd. Zo kan maningsgeld vermeden worden. Er is ook een terugbrengbus om materialen te bezorgen buiten de openingsuren.

Ook thuis kan je gebruik maken van de digitale collecties van de bib: het grote krantenarchief van GoPress en de fundels. Je hebt dan wel een profiel nodig op Mijn Bibliotheek.

Meer informatie is terug te vinden in het dienstreglement. Het tarievenblad vind je hier.

De beleidsdoelstellingen van de bib vind je hier.

Contact

Gemeentelijke bibliotheek
Tirse 1
9660 Brakel

  055 42 12 45
  bibliotheek@brakel.be

Ik woon in Brakel Bibliotheek