Commissie tot vaststelling van schade aan landbouwteelten

Wat

Landbouwers die de burgemeester willen vragen om de commissie tot vaststelling van schade aan landbouwteelten uit te nodigen, dienen de aanvraag schriftelijk te doen.

Aanvragen tijdelijke watervoorziening

Heeft u voor een evenement of voor een beperkte periode water nodig op een plaats waar u niet beschikt over gewone kraantjes?

Dan kan u bij FARYS een standpijp (mobiel leveringspunt) huren die wordt aangesloten op een brandkraan (hydrant) in de buurt. Die brandkraan is aangesloten op het waterleidingsnet.

Het is niet toegestaan om een eigen standpijp aan te sluiten op het waterleidingsnet. Dit brengt ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee. In sommige gevallen kan u ook beroep doen op de waterbar (klik hier voor meer info).

Water op uw werf

Voor gebruik op een bouwwerf raden wij eerder aan een werfaftakking te vragen dan een standpijp te gebruiken. Deze biedt immers meer zekerheid en kan later omgevormd worden tot een definitief drinkwateraftakking. Meer informatie op het algemeen nummer: 078 35 35 99.

Wenst u een standpijp aan te vragen?

Dan is eerst een waarborg storting nodig. Neem hiervoor contact op met de medewerkers van FARYS. Zij zullen u de nodige gegevens bezorgen zodat uw betaling goed terecht komt. Pas na ontvangst van deze waarborg en met een ingevuld afhalingsdocument kan u de standpijp komen ophalen. In dit formulier worden ook de tarieven en instructies voor het correct gebruik van standpijpen vermeld.

Algemeen waternummer: 078 35 35 99 (bereikbaar alle werkdagen van 8 tot 20 uur en op zaterdag van 9 tot 13 uur).

Defectnummer water: 078 35 35 88 (bereikbaar 7 dagen op 7, 24 uur op 24).

 

Menu

Contact en openingsuren

Milieu
Marktplein 1
9660 Brakel
Gemeentehuis (eerste verdieping)

055 43 17 60
milieu@brakel.be

Openingsuren

Momenteel gesloten voor publiekOpnieuw open op woensdag 22 september 2021 van 8.30 tot 12.00 uur


Maak een afspraak

Pin It on Pinterest