Infoavond jongdementie: vrijdag 2 december 2022 om 19.30 u. in de school Go! de Rijdtmeersen – ingang via Wielendaalstraat

Jongdementie, hetzelfde en toch… helemaal anders

Dementie op jonge leeftijd, je hoort er steeds meer van. Maar wat is het? En waar verschilt het van dementie op latere leeftijd? Bestaat er specifieke ondersteuning en zorg voor mensen met jongdementie en hun naasten?

Op vrijdag 02 december 2022 om 19.30 u. organiseert seniorenadviesraad Brakel, een avond in het kader van het project dementievriendelijke gemeente.

Iedereen is welkom en het is de bedoeling om enkele sprekers een introductie(getuigenis) te laten geven, nadien gevolgd door een panelgesprek, waarbij vanuit het publiek verschillende vragen kunnen gesteld worden.

Introductiegetuigenis

Veerle De Bou is vrijwilliger bij ECD Paradox en Alzheimerliga Vlaanderen.

Veerle is van opleiding verpleegkundige en heeft de job 13 jaar gecombineerd met een job als dementie-expert in het expertisecentrum dementie paradox te Gent. Daar heeft ze de ontmoetingsgroep jongdementie opgericht, i.s.m. de alzheimerliga Vlaanderen. Ze begeleidt deze groep nog steeds als vrijwilliger.

Panelgesprek

Gudrun Callewaert: Stichter ‘Het Ventiel’

Praat over: jongdementie, een ‘vergeten’ aandoening en de stichting als bedenker en ervaringsdeskundige. Wat jongdementie met een mens en zijn/haar omgeving doet.

Ingrid Vanslembrouck: Buddy bij het Ventiel (Brakelaar)

Praat over: buddy zijn bij het Ventiel is focussen op wat wel nog kan, is mensen laten stralen, is samen nieuwe uitdagingen aangaan. Dat is het mooiste wat er is. Geluk is zo eenvoudig.

Ann Vanbreusegem: Weduwe J. Van Hoorde (Brakelaar)

Praat over: haar verhaal van hoe de ziekte van haar man een impact had op haar en de kinderen.

Inchrijven is verplicht – deelname gratis

Indien het formulier niet laadt – klik hier

 

Pin It on Pinterest