Verwarm jij jouw woning met huisbrandolie (mazout) of propaan in bulk? Vergeet dan zeker niet jouw éénmalige toelage van 225 euro aan te vragen bij de FOD Economie.

Wat?

Als je jouw woning verwarmt met huisbrandolie of propaan in bulk en je koopt één van beide aan tussen 15 november 2021 en 31 december 2022 kan je bij de FOD economie een toelage aanvragen van 225 euro. Opgelet, de aanvraag moet ingediend zijn voor 10 januari 2023.

Hoe?

1. Ben je eigenaar van jouw woning en woon je in een individuele woning (huis)?

Je kan de aanvraag indienen op 2 manieren:

Opgelet! Voor deze aanvraag moet je ook volgende documenten toevoegen:

 • Een kopie van de factuur/leveringsbon van de huisbrandolie of propaan in bulk.
 • Een bewijs van betaling van de bijgevoegde factuur (rekening uittreksel, kasticket, betalingsbewijs geleverd door de leverancier).
 • In het geval van gespreide betaling/betaling in termijnen: een verklaring van de leverancier waaruit blijkt dat jij tot betaling in staat bent.

2. Ben je eigenaar van jouw woning en woon je in een gemeenschappelijke eigendom (appartement, studio)?

  Je kan de aanvraag indienen op 2 manieren:

  3. Huur je een woning en is dit een individuele woning (huis) of een woning in een gemeenschappelijke eigendom (appartement, studio)?

   Indien de factuur gericht wordt aan de eigenaar van jouw woning/appartement/studio moet deze het gebouw registreren op de website www.fuelpremium.be. De eigenaar maakt een account aan als “eigenaar van een opbrengsteigendom”.

   Na de registratie ontvangt de eigenaar een uniek registratienummer. Dit nummer moet hij/zij meedelen aan jou. Jij hebt dit nummer nodig om jouw aanvraag te vervolledigen.

   Je kan de aanvraag indienen op 2 manieren:

   Opgelet! Voor deze aanvraag moet de eigenaar van jouw woning/appartement/studio (de verhuurder) een factuur/leveringsbon en betalingsbewijs van de factuur opladen.

   Na goedkeuring zal de toelage rechtstreeks worden gestort op jouw bankrekening.

   Papieren invulformulier

   Het papieren invulformulier stuur je aangetekend op naar:

   FOD Economie
   Algemene Directie Energie – Cel Mazoutpremie 225 euro
   Koning Albert II-laan 16
   1000 Brussel

   Extra info

   De toelage geldt niet voor de aankoop van lampolie/petroleum.

   Deze toelage staat los van de forfaitaire verwarmingstoelage van het Sociaal Verwarmingsfonds. Je kan beide toelages samen aanvragen.

   Nog vragen?

   Stookoliecheque: https://economie.fgov.be/nl/themas/energie/energieprijzen/regeringsmaatregelen-en/toekenning-van-een-toelage-van

   Verwarmingsfonds: https://www.verwarmingsfonds.be/

   Pin It on Pinterest