Door de energiecrisis willen veel mensen besparen op energie. In dit bericht geven we enkele tips.

Veel mensen doven vaker de lichten, maar de impact op de factuur daarvan is eerder beperkt. Het heeft vooral een impact op de elektriciteitsverbruik, terwijl we iets moeten doen aan het gasverbruik, want daar zit de grootste kost. Maar door al je verlichting te vervangen door LED-lampen, bespaar je toch ook al vijf procent op je elektriciteitsfactuur, oftewel 166 euro op jaarbasis.

De grootste winst valt te halen bij het verminderen van je gasverbruik. Bijvoorbeeld door de thermostaat een graadje lager te zetten bespaar je met de huidige tarieven toch zo’n vijfhonderd euro per jaar. Door je gasboiler goed te onderhouden bespaar je zelfs nog meer, namelijk zo’n 700 euro per jaar. Minder warm water gebruiken helpt ook.  En ook investeringen in je woning kunnen heel wat energiewinst opleveren. Renovaties en het beter isoleren van je woning kunnen de kosten helpen drukken, net als het installeren van zonnepanelen.

De voorschotfactuur verhoogen helpt verrassingen te vermijden. Daarnaast helpt het ook om één keer per maand je meterstanden in te geven om te checken of het voorschot nog in lijn is, zodat je hopelijk met een nulfactuur eindigt. Die tip is vooral belangrijk voor klanten met een variabel contract, die afhankelijk zijn van de wisselende prijzen op de markt. Het tarief van de klanten met een vast contract blijft sowieso gelijk.

Pin It on Pinterest