Groepsaankoop #1000regentonnen van 19 april tot 30mei.

Van 19 april tot 30 mei kunnen alle inwoners van Brakel een duurzame regentonaankopen aan een interessante prijs via een groepsaankoop. De actie kadert in de Zuid-Oost-Vlaamse campagne#1000regentonnen. Het streefdoel is dat er in onze regio duizend regentonnen bijkomen, goed voor 300.000 literwater opvang.

En Brakel ondersteunt deze actie maar al te graag. Zo bouwen we mee aan de doelstelling uit het Lokaal Energie-en Klimaatplan om 1m³ water op te vangen per inwoner.

Het belang van wateropvang.

Regenwater is een kostbaar goed. Droge zomers met een tekort aan water vormen een

probleem voor landbouw en natuur. En een teveel aan water leidt tot wateroverlast, soms met vernietigende kracht. Met een regenton vang je hemelwater op zodat er minder naar de riool wegvloeit. Je kan het gebruiken in je tuin of om je auto of fiets te wassen. Zo bespaar je heel wat liters op je stadswaterverbruik. Regenwater bevat nauwelijks kalk, waardoor het goed is voor je bloemen en planten. Met een regenton doe je goed voor de natuur, bespaar je op je waterfactuur en help je mee om Brakel klimaatbestendig te maken.

Zo bestel je jouw regenton.

De campagne #1000regentonnen start op 19 april. Vanaf die dag kan je op de website www.1000regentonnen.be een regenton bestellen. Je kan kiezen uit drie types: een standaardton, een muurmodel en een designmodel met bloembak. Het zijn stuk voor stuk kwalitatieve, duurzame en weerbestendige tonnen.

Je ton wordt thuis geleverd. Als je wil, kan je ze bij de levering laten aansluiten op je regenpijp.

De groepsaankoop regentonnen is een initiatief van streekintercommunale SOLVA in samenwerking met afvalintercommunales ILVA en IVLA

Pin It on Pinterest