Nieuw vanaf 1 juli op het recyclagepark: asbestcement moet verpakt worden

Vanaf 1 juli 2021 kun je asbestcement niet meer los aanleveren op het recyclagepark: je moet het asbestcement vooraf verpakken. Op die manier wordt het risico op verspreiding van asbestvezels verminderd. Dat is goed voor jouw veiligheid, die van de parkwachters en voor het milieu.

Grote stukken asbestafval zoals golfplaten verpak je best in doorzichtige bouwfolie van minstens 100 micron (0,1 millimeter dik). Deze folie vind je onder meer in doe-het-zelfwinkels. Als je geen geschikte folie vindt, dan kan je op het recyclagepark speciale zakken krijgen om deze grote stukken correct te verpakken.
Kleinere stukken asbestafval zoals leien, kan je in doorzichtige folie, maar ook in stevige, transparante plastic zakken verpakken. Plak alles goed dicht met stevige kleefband.

Let op: als het asbest niet verpakt is, krijg je geen toegang tot het recyclagepark. Verpakken op het recyclagepark zelf is niet toegelaten.

Meer info over asbest en asbest veilig verwijderen: www.asbestinfo.be 

Pin It on Pinterest