In de Democratische Federatie van Noord-Syrië is Ludo De Brabander getuige van een uniek experiment in radicale basisdemocratie, gelijkheid tussen man en vrouw en etnisch-cultureel pluralisme in een door oorlog geteisterd land. Tegelijkertijd stelt hij vast dat de weg met hindernissen bezaaid is. De Democratische Federatie van Noord-Syrië ligt in het midden van het geostrategische schaakspel van regionale en internationale grootmachten dat Syrië heet. Een verhaal over mythes en het democratische confederalisme als mogelijk model voor Syrië.

Ludo De Brabander is woordvoerder van Vrede vzw. Hij publiceert onder andere in Vrede, Uitpers, Knack.be, De Wereldmorgen, en Mo*. Sinds begin van de jaren 1990 volgt hij de Koerdische kwestie op de voet.

Deze online lezing wordt gratis aangeboden door de bibliotheek. De lezing start om 20u.
Inschrijven kan via volgende link.

Evenementen, nieuws Koerdisch Utopia
Online lezing door Ludo De Brabander
Donderdag 1 april