Onze gemeente ontvangt tijdens het Belgisch wielervoorjaarde koers op haar grondgebied. Door de coronapandemie zullenwielerwedstrijden ook dit jaar anders georganiseerd en beleefd worden. Carina Van Cauter, de gouverneur van Oost-Vlaanderen, kondigt daarom enkele veiligheidsmaatregelen af.

Tot 5 april 2021 is

  • het tijdens wielerwedstrijden verboden randevenementen of bijkomende commerciële activiteiten te organiseren;
  • publiek niet toegelaten aan de start, aankomst, hellingen en kasseistroken;
  • het dragen van een mondmasker verplichtlangs het parcours van de wielerwedstrijden, vanaf één uur voor tot één uur na de verwachte doortocht (snelste schema).

Maar de belangrijkste boodschap van de gouverneur: beleef de koers thuis, voor het scherm of via de radio. Sta je toch langs het parcours, omdat je er woont bijvoorbeeld, hou dan rekening met de veiligheidsmaatregelen én met het samenscholingsverbod (max. 4 personen, kinderen jonger dan 12 jaar niet meegerekend).

Ongecategoriseerd Beleef de koers thuis!