Vanaf 1 januari 2020 heeft IVLA in Brakel de nieuwe blauwe zak geïntroduceerd. En dat is goed nieuws, want vanaf nu mogen alle plastic verpakkingen bij het PMD. Dat betekent een pak minder restafval, en veel meer recyclage.

Alle plastic verpakkingen vanaf 1 januari 2020

In de PMD-zak mochten enkel plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons. In de nieuwe blauwe zak komen daar ook alle huishoudelijke plastic verpakkingen bij. Denk maar aan yoghurtpotjes of botervlootjes. Maar ook plastic zakken en folies mag je vanaf nu allemaal in dezelfde zak sorteren. Alles samen goed voor ongeveer 8 kilogram minder restafval. Een goede zaak voor het milieu, én jouw portemonnee.

Oude zakken blijven geldig

Wie nog maar net een rol PMD-zakken heeft gekocht, hoeft zich geen zorgen te maken. De oude zakken blijven onbeperkt geldig. Vanaf 2020 mag je ze voor ophaling aanbieden mét de extra plastic verpakkingen.
Meer sorteren dus, met hetzelfde comfort.

Meer informatie?

Normaal gezien ontving je in december de afvalkalender voor 2020 bij je thuis met alle details over de nieuwe blauwe zak. Houd ook zeker de website van IVLA (www.ivla.be) in de gaten. Speciaal voor de nieuwe PMD-inzameling wordt deze in een nieuw kleedje gestoken. Je kan IVLA dan ook volgen op Facebook!
Op www.denieuweblauwezak.be kan je een antwoord vinden op veel gestelde vragen of alles nog eens nalezen. Is er toch nog iets onduidelijk, dan kan je terecht bij de milieudienst via milieu@brakel.be of 055 43 17 60.

 

nieuws De nieuwe blauwe zak is er!