De Kunstendag voor Kinderen heeft in Brakel een succesvolle eerste editie achter de rug. Op zondag 17 november konden kinderen tussen 5 en 12 jaar zich uitleven in een atelier met twee echte kunstenaars, Machteld Callewaert en Peter Slabbynck. In de voormiddag werkte Machteld met tien 5 tot 7-jarigen om tot een zelfportret te komen met verschillende materialen zoals verf, papier, lijm, … De kinderen konden inspiratie opdoen bij de Belgische abstract expressionisten. Zij kwamen elk tot een creatief en uniek werkje dat ingekaderd werd en een mooi plaatsje kreeg in de tentoonstelling voor de ouders. Elk kindje mocht het werkje mee naar huis nemen.

In de namiddag konden de 8 tot 12-jarigen zich dan uitleven. Peter Slabbynck gaf een interessante en interactieve lezing over wat kunst nu eigenlijk wel is… de kinderen waren heel enthousiast en mochten nadien ook een zelfportret maken met collagetechnieken. Ook hier mochten ze het werkje mee naar huis nemen.

 

De Kunstendag voor Kinderen is een initiatief van de Vlaamse Overheid. Meer informatie vind je hier: https://www.kunstendagvoorkinderen.be/.

nieuws Kunstendag voor Kinderen