2016 - 2017 - Dorpskernvernieuwing Nederbrakel 

De dorpskernvernieuwing van Nederbrakel is op 17 mei 2016 gestart. 

Via deze link komt u rechtstreeks op de pagina met meer info.

* 19 mei - nieuwsbrief 1 (klik hier)

* 21 juni - infomoment steunmaatregelen (klik hier)

* 15 juni - nieuwsbrief 2 (klik hier)

* 27 juni - nieuws archeologisch onderzoek (klik hier)

Heeft u vragen over de dorpskernvernieuwing: mail naar dorpskernvernieuwing@brakel.be of klik hier  

8 augustus - 7 september - openbaar onderzoek voorlopige bescherming 

Het Haeyebos en Verrebeekvallei, de boerenarbeiderswoning in vakwerkbouw "De Scheve Hoek", de boskapel "Onze-Lieve-Vrouw van Halle" en de "Sint-Jozefkapel" met kapelbomen werden dd. 14 juni 2016 voorlopig beschermd als cultuurhistorisch landschap en monument.

Het openbaar onderzoek hieromtrent start op 8 augustus 2016 en sluit op 7 september 2016. Meer info op het gemeentehuis (dienst ruimtelijke ordening).

29 augustus - Gemeenteraad 

Klik hier voor meer informatie over de voorbije of toekomstige gemeentera(a)d(en).

Tem 31 augustus - Vergroot de Hoop 

De kankerbestrijdingsactie Vergroot de Hoop zet dit jaar in op: fel groen voor genezing. Jouw felgroen taxussnoeisel kan weer het verschil maken voor duizenden patiënten. Van jouw snoeisel wordt een medicijn gemaakt dat daadwerkelijk helpt tegen kanker. Tussen 15 juni en 31 augustus kan je terecht op het gemeentelijk containerpark om je taxussnoeisel te doneren.

Klik hier voor meer info.

Juli en augustus - Feest in de kinderopvang  

Ook tijdens de zomervakantie 2016  is het in juli en augustus een drukte van jewelste in het Narrenschip.

Het programma dat werd samengesteld spreekt voor zich : het is feest in de opvang.

Klik hier voor het volledig zomerprogramma, zowel in Brakel als in Horebeke.

1 september - start digitale bouwvergunning. 

Vanaf 1 september kan je je bouwvergunning digitaal aanvragen in Brakel. Hierdoor kan je als bouwer eenvoudiger, sneller en transparanter de nodige vergunningen bekomen. Brakel is ook hiermee in de kop van het "ICT-peloton".

Sneller, eenvoudiger, transparanter

Wie vandaag bouwt, moet zijn dossier op papier indienen. Gedurende het hele vergunningsproces komen er documenten en bijlages bij en legt het dossier fysiek een lange weg af. Daar komt dus verandering in. De digitale afhandeling versnelt en vereenvoudigt die procedure, die verloopt via een centraal uitwisselingsplatform dat zowel behandelende als adviserende instanties toegang geeft tot het dossier. Alle betrokken instanties hebben inzage en kunnen online hun advies verstrekken of vragen formuleren.

 

De voordelen op een rijtje

  • Je kan je dossier opvolgen wanneer je wil, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7. Je hoeft dus niet langer diverse diensten af te schuimen binnen de voorziene openingsuren om je aanvraag in orde te kunnen brengen.
  • Je kan je dossier opvolgen van waar je wil, ook vanuit je zetel thuis.
  • Je kan op elk moment de status van je dossier nakijken. Zo weet je altijd in welke fase je dossier zich bevindt. Ook de uiteindelijke beslissing verloopt digitaal. Hiervan word je op de hoogte gebracht via e-mail.
  • Dezelfde informatie wordt slechts één keer opgevraagd en in een centrale bron bewaard. Daardoor moet de aanvrager geen informatie aanleveren die al bij de overheid beschikbaar is. Gedaan met dubbel werk. Ook kopieën maken van je dossier voor verschillende instanties is verleden tijd.
  • Aanvragers, architecten en lokale besturen besparen tijd en geld door digitaal te werken. Uit onderzoek blijkt dat de digitalisering voor lokale besturen een besparing betekent van 100 à 160 euro, afhankelijk van het soort aanvraag.

Hoe werkt het?

Je surft naar www.omgevingsloket.be, het digitaal platform van de Vlaamse overheid, met je elektronische identiteitskaart. Een helpdesk beantwoordt eventuele vragen.

In dit filmpje (klik hier) wordt stap voor stap uitgelegd hoe je digitaal je bouwaanvraag indient.

 

9 oktober - Brakel oktobert 

Je kunt alleen tijd verspillen door er niet van te genieten.
Profiteer van een plezante shopnamiddag met amusement en creatief vertier. 
De straten volledig overgoten met sfeer en plezier.

3de editie Brakel oktobert – zondag 9 oktober 2016

Niet alleen de handelszaken van centrum Brakel openen hun deuren tijdens de opendeurdagen, maar ook verschillende handelaars van buiten het centrum en in de deelgemeenten, zakken op zondag af naar het centrum voor de 3de editie van Brakel Oktobert. Ook de horecazaken zetten hun deuren wijd open voorzien van gezellige terrasjes.

Ondanks de werken gaan we weer voor een gezellige, plezante namiddag voor jong en oud met uitbreiding van de deelnemende straten.

Daarnaast organiseert het gemeentebestuur i.s.m. middenstandsraad Brakel ook terug een rommelmarkt en een creatieve workshop naaiatelier voor iedereen (zonder vereiste ervaring)

Inschrijvingen rommelmarkt, workshop naaiatelier (Tof koordzakje voor bril, gsm, haarspeldjes,… of kussensloop uit T-shirt of vlaggenlijn): Klik hier

Handelaars die willen deelnemen aan de braderie: Klik hier

Openbare onderzoeken  

Voor openbare onderzoeken in kader van milieuvergunningen, klik hier.

Voor openbare onderzoeken in kader van natuurbeleid, klik hier.

 

Met uw Omnipas 65+ reist u zorgeloos en goedkoop 

Naar de kapper? Een uitstapje met de kleinkinderen? Of gaan lunchen met vrienden? De chauffeurs van De Lijn brengen u met plezier overal naartoe. Vlakbij huis of wat verder weg. Want met uw Omnipas 65+ reist u overal in Vlaanderen onbeperkt met elke bus en tram van De Lijn. En dat tegen een voordeeltarief!

Meer weten...klik dan hier.