Brakel en Zingem strijden om uitkijktoren. 

Het personeel van de gemeenten en OCMW’s van Brakel en Zingem nemen het tegen elkaar op in een spannende stappenclash. Gedurende vier weken gaan ze proberen zoveel mogelijk stappen te zetten. De gemeente die op het einde van de clash de meeste stappen heeft gezet, mag zich de meest actieve werkplek noemen en neemt de wisselbeker over van Wichelen. Deze actie kadert binnen het project 10.000 stappen, dat de Vlaming een gezonde en actieve levensstijl wil aanleren. Met een trappenloop als startactie willen ze de trap promoten i.p.v. de lift of roltrap.
Meer weten?

Ontvangst van de heer Robert Side 

Robert Side is de zoon van Harry Side, 2de luitenant in het Britse leger, die op 10 november 1918 Zegelsem bevrijdde. Hij reed te paard aan het hoofd van zijn peloton langs Burreken naar de Kanakkendries en liep regelrecht in een hinderlaag van de Duitsers die een mitrailleur hadden verscholen onder de Tomveldmolen.
Meer weten?

2e Vlaanderens Mooiste Wandeltocht 

Op 27 april 2014 krijgen de wandelaars een prachtig parcours voorgeschoteld op het terrein van de bekende kuitenbijters van de Ronde van Vlaanderen. Langs prachtige vergezichten over de mooie Vlaamse Ardennen en de bekoorlijke Zwalmvallei wordt het heerlijk uitwaaien in de betoverende landschappen van schrijvers Omer Wattez en Herman Teirlinck of schilders Gies Cosijns en Valerius De Saedeleer.

Je krijgt een bonte afwisseling van heuvels, bossen, golvende akkers en weilanden,veldwegeltjes, knotwilgen. Alle afstanden volgen het Mijnwerkerspad. De Verrebeekmolen zal die dag ook speciaal in werking zijn. De grotere afstanden trekken naar het Hayebos, het Livierenbos en het Brakelbos. Een niet te missen wandelfeest!

Meer weten
Uit in Brakel

Dag van het park Brakel 

Toerisme Brakel vzw nodigt de Brakelaar uit om op zondag 18 mei zijn park, ‘De Rijdtmeersen’, in een bruisende sfeer te bezoeken. De toegang is bovendien gratis!
Op zondag 18 mei is het weer zover: de Dag van het Park in Brakel. Toerisme Brakel organiseert de familiedag voor elke inwoner om zijn park te (her)ontdekken. Het gaat naar goede gewoonte door op het domein De Rijdtmeersen. 
Vanaf 14u is er doorlopend een bar en zijn er braadworsten . Voor de kinderen zijn er volksspelen, een springkasteel en natuurlijk de speeltuin van het park.
Om 15u start het eerste live optreden. Er zullen twee lokale muziekgroepen het beste van zichzelf geven in een akoestische setting.
Om 17u steekt de hoofdact van wal: Brahim.

Meer weten?

Scharrelkids - Speelnatuur in de Vlaamse Ardennen 

Samen met je kinderen je verwonderen over de lente en afsluiten rond het kampvuur… ?

Allerlei verschillende activiteiten gericht op kinderen en hun (groot)ouders.

Om gezinnen daar vertrouwder mee te maken organiseren wij, het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen vzw (RLVA) en het Centrum Voor Natuur- en milieueducatie vzw (CVN),  Scharrelkids  workshops.

  • Zonnegem: woensdag 23 april.
  • Grimminge: woensdag 21 mei.
  • Zonnegem: woensdag 4 juni.

Telkens van 14u. – 18u.

Voor info en inschrijven:  http://www.scharrelkids.be/gezinnen.html

Verkiezingen 25 mei 2014 

De verkiezingen van 25 mei 2014 naderen.

Meer informatie hieromtrent kan u vinden op de site van de FOD Binnenlandse Zaken (klik hier) of neem contact met het contactcenter op:

Tel.: 02/518 21 16 - e-mail: callcenter.rrn@rrn.fgov.be

Hieronder kan u alvast meer informatie vinden betreffende:

1° Hoe stem ik geldig (klik hier).

2° Hoe stem ik met volmacht (klik hier).